Η μοναδική ερώτηση που μετράει

Στις 6 Μαϊου θα κληθείς να ψηφίσεις στις πιο σημαντικές εκλογές αυτού του τόπου τα τελευταία 70 χρόνια. Υπάρχουν τόσα κόμματα, καινούργια και παλιά, τόσες προγραμματικές δηλώσεις, τόσοι πύρινοι λόγοι και διαδικτυακές εφαρμογές που σε βοηθάνε να ανακαλύψεις τι θα ψηφίσεις. Είσαι κατά ή υπέρ του επιδόματος πολυτέκνων που υπόσχεται η ΝΔ; Ποια είναι η γνώμη σου για την ηπιότερη προσαρμογή που υπόσχεται ότι θα διαπραγματευθεί το ΠΑΣΟΚ με την τροϊκα; Συμφωνείς με την ίδρυση του Εθνικού Συμβουλίου Ασφαλείας με την συμμετοχή του Στρατού που προτείνουν οι Ανεξάρτητοι Έλληνες;

Όλες αυτές οι ερωτήσεις μπορεί να σε μπερδέψουν. Να σε αποπροσανατολίσουν από το ένα και μοναδικό ερώτημα που πρέπει να απαντήσεις. Όχι με “ίσως” και “δεν ξέρω” ή “δεν είμαι σίγουρος”. Η απάντηση στο ερώτημα έχει ένα “Ναι” ή ένα “Όχι”. Δεν χωράει τρίτη απάντηση.

Συμφωνείς ότι για την οικονομική κρίση που ζούμε το συντριπτικά μεγαλύτερο μέρος της ευθύνης το φέρουν οι Ελληνες πολιτικοί και πολίτες ;

Αν απάντησες “Οχι” τότε θα ψηφίσεις ένα από τα “Ανεξάρτητοι Έλληνες – Χρυσή Αυγή – ΚΚΕ – ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΤΑΡΣΥΑ – ΛΑΟΣ”. Για σένα που απάντησες “Όχι” δεν θα μπορέσω να πω κάτι παραπάνω, είναι σαν ευχή και κατάρα να κυβερνήσουν αυτοί που ψήφισες.

Αν απάντησες “Ναι” τότε ίσως ξέρεις ότι οι 200.000 πλαστές συντάξεις που κόστιζαν (και κοστίζουν) σε εμάς 850 εκατομμύρια τον χρόνο είναι έγκλημα. Ότι οι εισφορές στο 43% του μισθού είναι αντι-παραγωγικό. Ότι η μονιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων (θα έπρεπε να) είναι όχι απλώς παράνομη αλλά αντισυνταγματική. Ότι η φοροδιαφυγή είναι ανήθικη. Ότι …. Μπορείς να προσθέσεις τόσα πολλά.

Αν απάντησες “Ναι” τότε πρέπει να σκεφθείς ποιο κόμμα έχει την καλύτερη δυνατότητα να αντιμετωπίσει όλα τα παραπάνω. Σίγουρα όχι αυτοί που μας έφτασαν εδώ. Αν ήμουν εξαρτημένος στα ναρκωτικά και έκανα το τεράστιο βήμα να συνειδητοποιήσω τι φταίει που κοιμάμαι στο δρόμο και η ζωή μου είναι κόλαση, δεν θα πήγαινα για καθοδήγηση σε αυτόν που μου πουλάει ναρκωτικά. Ακούω ΠΑΣΟΚ, ΝΔ αλλά και ΔΗΣΥ που λένε ότι το πήραν το μήνυμα και ότι θα είναι καλά παιδιά από εδώ και πέρα και ότι δεν θα το ξανακάνουν και σκέφτομαι πόσο ανόητος πρέπει να είναι κάποιος για να τους εμπιστευθεί ξανά. Μένουν ουσιαστικά 4 κόμματα Οικολόγοι Πράσινοι, ΔΗΜΑΡ, Δράση και Δημιουργία Ξανά. Οι Οικολόγοι Πράσινοι όπως και η ΔΗΜΑΡ είναι συμπαθείς σε πολύ κόσμο αλλά σε αυτές τις εκλογές δεν μπορούμε να ψηφίσουμε με απλή συμπάθεια. Οι Οικολόγοι Πράσινοι και η ΔΗΜΑΡ απαντούν με “Ισως” σε τόσα πολλά που έχουν απάντηση “Ναι” ‘η ‘Όχι”. Μάλλον δεν έχουν αποφασίσει και οι ίδιοι για το αν η απάντηση στο Βασικό Ερώτημα είναι “Ναι” ή “Όχι”.

Η Δημιουργία Ξανά είναι ένα συμπαθές κίνημα πολιτών που έχει ενδιαφέρουσες προτάσεις. Δεν έχω να προσάψω κάτι αρνητικό στο κίνημα αυτό, πέρα ότι θα προτιμούσα να έχει πιο συγκεκριμένες προτάσεις.

Θα προέτρεπα, αν δεν το έχεις κάνει ήδη, να κοιτάξεις τις προγραμματικές δηλώσεις της Δράση εδώ www.drassi.gr. Είναι μακράν οι πιο συγκεκριμένες και οι πιο ρηξικέλευθες, αντιμετωπίζοντας την αιτία του προβλήματος. Οι προτάσεις της Δράση για το ασφαλιστικό, το κλείσιμο δημοσίων οργανισμών χωρίς αντικείμενο και απόλυση δημοσίων υπαλλήλων, η κατάργηση φόρων για κατοχή ακίνητης περιουσίας αξίζουν προσοχής.

Δεν θέλω να σου πω τι να ψηφίσεις, δεν θα μπορούσα να το κάνω άλλωστε. Αν όμως η απάντηση σου στο Βασικό Ερώτημα είναι “Ναι” τότε κοίταξε και την Δράση. Αξίζει να μπει στην Βουλή.


2 Comments on “Η μοναδική ερώτηση που μετράει”

  1. AsGood AsItGets says:

    Οι θέσεις της Δημιουργίας ξανά είναι πολύ πιο αναλυτικές και καλύπτουν ένα ευρύτερο φάσμα από αυτές που έχει η Δράση στο site της. Δε βρήκα για παράδειγμα τις θέσεις της Δράσης για την εθνική άμυνα και τις σχέσεις κράτους-εκκλησίας. Ειδικά το 2ο είναι ένα πολύ ευαίσθητο θέμα για προφανείς λόγους και η απουσία ξεκάθαρων θέσεων της Δράσης επ΄αυτού εμένα προσωπικά με βάζει σε υποψίες.

    http://www.dimiourgiaxana.gr/index.php/oi-theseis-mas


Leave a comment